Monday, October 28, 2013

TUGASAN@ASSIGNMENT UNIVERSITI..

Assalamualaikum

Lately aku mmg a bit bz..hal keja..hal rumahtangga, dll lagi..biasalah..aku kan supermak..hehhehe..minggu nih pun aku bertugas di UTC so bulan Oktober nih 2 kali la bertugas..ok la rezeki kan..masyukkk gak tuh..

aku nih mungkin jenis agak fokus...sebenarnya untuk final semester di UUM yakni semester 10 nih la aku ada baki lagi 3 paper..asgment bagi setiap subjek secara purata ada 2 ke 3....so overall lebih kurang 6 tugasan la..byk gak kan..tapi aku punya pendekatan mmg tak suka buat keja last minute..tak kira la asgment..keja di ofis hatta keja di rumah sekali pun...aku ada pegang satu falsafah nih..since aku belajar diploma dulu lagi ' procrastination  is a thief of time' atau maksudnya Penangguhan atau melengah2kan masa adalah pencuri masa...ya betul aku setuju 100%..janganlah kita buang masa kita atau lengah2 kan sesuatu keja yang diberikan ...cam solat jugak ok..kalau dengar ja azan..seeoloknya terus tunaikan tanggungjawab kita sebagai muslimin ..hamba pada Nya..

Berbalik pada tugasan..aku dh submit via email tugasan Communication kt Prof aku before dateline 17 November 2013..kira aku hantar kt lecturer aku hampir sebulan awal..emm takpa la..aku nk fokus lagi satu lagi tugasan berkaitan leadership...yang nih group asgment......semua benda nih mmg aku kena bg komitment...mcm aku yg anak ramai nih..amatlah sukar nk buat tugasan kt rumah..jadinya..kt pejabt la aku buat....terutama time rehat aku pun bila semua orang dh balik ofis...terpaksalah..di rumah anak2 perlukan aku...

Harap2 aku dpt siapkan semua tugasan dan dpt score semester ini dengan lebih cemerlang..amin..amin...doakan aku yg kawan2..

5 comments:

Fiza Rahman said...

Good luck ☺

.:fyzz:. said...

fiza Rahman: tq fiza:)

Puan Kutu said...

gud luck..sentiasa berkorban dan berusaha Insyaallah Allah bagi ganjaran yang setimpal..:)

.:fyzz:. said...

PuanKUtu: tq PK...ur also awesome mom..thanks..:))

PUANSTOBERI said...

semoga berjaya dengan 'warna berterbangan'
:)