Tuesday, October 29, 2013

KELAS LATIHAN RENANG



Assalamualaikum

Humai..supermak da bz la minggu sudah dn minggu ini....apapun nk citer gak pasai anak dara aku si sufiya nih..alkisahnya dari minggu lepas lagi dia gitau cikgu suh beli baju renang..katanya nk ke swimming pool..aku ni bukan tak caya..tp tak dak memo atau surat aku kadang2 wat derkkk aja...
tapi kemarin balik ja dari transit petang..sufiya hulurkan aku memo..surat kebenaran menyertai kelas latihan renang...surat permission waris..tatacara , baju renang bagai la kan..

Aku sebenarnya ok ja..tapi bab baju renang tuh..sufiya tak ada la plak kan..maklumlah aku tak berapa gemar sngt dedahkan anak2 ngan aktiviti main2 air nih..bukan apa..bukan tak bg lansung..anak2 aku kan kecik2 ..haluih2 lagi..kan ka marabahaya..kannn..

Pastu kemarin gak aku call cikgu yg in charge untuk kelas renang nih..aku tanya la mmg kena bagai ka bikini...ops...baju renang..:)..ckgu gitau..takat pakai seluar tight yg getah n baju rumah sukan pun hokey......fuh lega..bukan apa nnti membazir ja............then cikgu pun gitau program tuh one off ja..kira ikut silibus dalam subjek PJK ..ok la kakak sufiya ..pesan mama..hari Khamis nnti dok elok2..jangan hover2 sngt...

Emmm sedang asyik terfikir.cuti sekolah nnti nk bawak anak2 jalan ke mana ya...emm anak2 kecik yg adik2 sufiya nih hover acting skit..jepung kepung depa..tp kesian lak kalau tak kemana..tgk jadual mama dulu..kalau tak clash dengan kelas, ngan jadual weekend..boleh la kita jenjalan yer anak2 mama yg tersayang...

10 comments:

izan mama mia said...

biaq p la dia belajaq berenang...ehe..

wahida said...

swimming class bagus tau nok...anak aku si abang aku pi antar swimming class jugak...

ada byk swimming suit muslimah sekarang ni noks...

PUANSTOBERI said...

eh. bagusnya ada swimming class. akak tingin sgt nak pergi class swimming.. tp tu lah.. satu hal plak nak mencari kelas.. nak attend.. malas.. jadi, berenang ikut suka je lah dalam kolam kat rumah tu. Huhu.

p/s : meh la jalan2 kat KL cuti skola nati. ngeee =)

.:fyzz:. said...

izan mama mia: tu la akak...klaau dia berminat nnti fyzz akan proceed..:)

.:fyzz:. said...

wahida: iyer ke abang masuk kelas renang..bagus2..tuh la.baju renang muslimah ada kan...tq atas cadangan yg bernas dn tuntas ini..hehe

.:fyzz:. said...

PuanStoberi: akak bestnya ..umah akak kt bawah kan ada kolam kan..kalau anak2 fyzz tgk..msti histerika hehhehe..

KL..alahai..tuh la ramai kawan2 ajak turun kl..hmm nih dok rasa nk jenjalan kt tepian lautan..emm kakda meh la jenjalan aloq setaq...:)

adianiez AIDA said...

anak2 aida baru je dibelikan swimwear muslimah. lom sempat post kat blog lagi citer nyer sebab weekend ni holiday kat kelantan, baru nak pakai :-)

Nik Azidah said...

wah syoknya sekarang ni subjek PJK dah ada silibus renang berenang ni hehe...

.:fyzz:. said...

adianiez AIDA: ok aida..nnti up kan ok..kat ner beli..citer skit ok..

.:fyzz:. said...

NIk azidah: ha ah..mmg bestkan..hebat subjek pjk skang nih..siap ada amali lagi kt pool..:)