Monday, February 20, 2012

MOM TO BE- FOR 3RD TIME!!

Bahagian mana yg perlu aku mulakan ya...? ok make it short...AKU SEKARANG PREGNANT for my 3rd baby...NOW OLREADY 22 WEEKS..means ..dh 5 bulan setengah dah...insyallah due bulan 6 nnti...


Cam tak caya ja kan..aku pun cam tak caya..dh la tak alah pun..pastu tup2 termengandung lak....(sedangkan fully bf safiiy ammar till 1 tahun..)...emm tuh la kuasa Allah swt memberi rezeki yg tak terduga kan..sebenarnya dulu masa Sufiya..aku mengambil masa yg lama utk mengandung anak ke 2..kira setelah pia 5 tahun baru la aku mengandung dn dpat baby..masa tuh...xtau nak citer macam mana la...ramai la tanya..awat hang tak mengandung..tak mau anak ka..? nk sorang je ka anak..pastu susah beranak jauh2..itu ini ..begitu begini la persoalan kan...ada jugak yg bersimpati katanya kesian kak pia tak dak kawan nak bermain..so kena bagi adik kt kak pia..

emm skang nih...setelah safiiy ammar masuk umur 2 tahun bulan 11 this year..dia dh ada adik...cam miracle and amazing ja kan...i can't image that i have 3 children...but its real...aku rasa dlm usia 30 tahun nih..aku kena cepat2 dpat baby ...tui tak...mmg tak plan apa pun..tp dh rezeki dari Allah swt...(even mak aku cam agak tak baper setuju kan..al termaklumlah anak2 dia yakni aku adik badik semua gap 6 tahun ) bukan apa mak aku kesian kt aku la kan...of course la..aku kena jaga anak3 lagi kan..maklumlah somi aku masih lagi keja berjauhan ngan aku..(tah la cam ada berita positif dari en somi katanya maybe ada kekosongan belah2 aloq setaq nih..) aku doa2 moga dapat la somi dpt balik ke pangkuan kami sekeluarga..tidak jenuh la aku nak kepung ketiga2 anak aku nnti

Owh ya ..mesti ramai tertanya2 kan..apasal lambat annouce pasal kemengandungan aku nih..ntahlah..aku pun cam tak caya yg aku pregnant..first dengan tak alahnya..pastu leh relax2 ja..tp letih2 skit tuh normal la kan..orng yg tak mengandung pun letih..emm then..tekezut pun ada..mana taknya dulu masa kak pia gap smpai 5 thn..tup2 mai tang adik safiiy ammar nih ...2 tahun dh nak dpt baby baru..believe it or not..aku gitau mak aku pun..masa aku dh 4 bulan pregnant.

Bestnya nnti leh uli2 baby wangi lagi..so kengkawan semua doakan dipermudahkan segalanya ya..insyallah due 22 hb Jun nnti...

29 comments:

::Mamalyna:: said...

tahniah pijot..

fiza said...

Congrats Fyzz. Rezeki dariNYA. Bestnya bau baby baru ☺☺☺

Take good care of yourself ok.

Cik Kiah said...

akkk! omg! Ya Allah, bestnyer... heeeeee.... gembira tuk akk.. wah, makin membesar famili akk eh.. tahniah akk!

iduraz said...

seronoknyer....kita pon teringin nk ada 2nd baby..hannah dh 2 thn sebulan...umur kita sebaya tp kamu nak masuk 3..jelessss

♥cikmOt♥ said...

hehehe...akhirnya jot...bestkan anak ramai2 ni... :P

{ e'mie } said...

alhamdulillah pijot..hang pun duk ikut aku dari belakang nih..kahkahkahkah..takper, sabo jot..insyaAllah...Allah itu Maha Adil..mana tau rezeki suami ko untuk duduk berdekatan dengan ko n welcoming bebi..mana tau kan..aku juga doakan ko smoga dipermudahkan segala2nya...

eT said...

congratz sis...moga semua lancar :)

.:fyzz:. said...

Mamalyna: tq ejan:)

.:fyzz:. said...

fiza: tuh la..haruman baby yg sgt wangi kan..emm fiza pun sama la congrats ya..fiza pun mom to be gak kan..:P

.:fyzz:. said...

cik kiah: mmg OMG...kak fiza pun cam tak caya..hehe..pepun after this ..ur turn become mom lak kan..:)
kawin2 nnti terus dpt anak tau..hehe

SYANI said...

Tahniah yer... Tengah plan nak peknen anak ke-3 juga tapi masih belum ada rezeki..

.:fyzz:. said...

iduraz: insyallah nnti ada la rezeki..saya doakan pasni turn iduraz lak dpt adik kat hannah ya..

.:fyzz:. said...

cikmot:akhirnya kan..hehe ..wat press conference gak ...heeh..mmg sonok anak ramai nih...ada rezeki lebih leh tmbh lagi..

.:fyzz:. said...

emie: yap aku follow hang,izan, zidah dari belakng..eh lia pun sama..pasni kowang tambah jdi 4 orang lak kan...heheh

amin2..moga dipermudahkan segalanyakan emie...doakan yg terbaik buat aku sekeluarga

.:fyzz:. said...

et: tq et...insyallah..

.:fyzz:. said...

Syani: chaiyok.sya doakan pasni turn syani lak dpt 3rd baby..amin

izan mama mia said...

tahniah..bakal dapat baby lagi...mg selamat sampai melahirkan...moga dapat baby yang comel n sihat. :)

.:fyzz:. said...

izan mama mia: tq izan..insyallah..insyallah...moga2 Allah berikan zuriat yg sempurna..amin

Hanim said...

Tahniah fiza...bestnyer...meriahla rumah fiza dgn anak2 nnt...

LYAfrina said...

so sweet,,,
tahniah :-)

.:fyzz:. said...

Hanim: tima kasih kak anim...tuh la riuh la ngan sora anak3 nnti kan..

.:fyzz:. said...

LYAfrina: tq tq..

umilia said...

tahniah pijot..welcome to the club..sonok wei ulit2 baby ni..

.:fyzz:. said...

umilia: heheh..yes..aku follw ko, jidah n izan..sapa lagi ya..ha emie..
mmg2...pasni ko tmbh lagi sorang lia..hehe

Ann Ishak said...

tahniah fyzz, pembawa rezeki tu...alhamdulillah

.:fyzz:. said...

Ann Ishak: tq..ya la kan..setiap anak ada rezeki masing2 kan..

aLoNg@Na said...

Wei alg ttggal dh ni... Good news ni... Thniah pijot... Rzki btmbh la lg pasni insyaalh... Suka alg dgr.. Tmpg epi...

.:fyzz:. said...

along: heheh..tuh la along missing info skit..tuh la good news kan..:P
psni ur turn lak tau..chaiyookk..

MaryaYusof said...

Ya Allah Fyzz, aura kegembiraan fyzz benar2 smp pd sy :)

Syukur dihujani berita gembira... Suami dah dekat & rezeki anak yg bertambah... Ya Allah mudahkanlah kehidupan Fyzz sekeluarga~