Tuesday, February 07, 2012

MUSIM PANAS DI KEDAH

Salam ceria di hari Selasa...

:) macam la kat Malaysia nih ada Four Seasons kan..tp nk habaq mai, la nih kt Kedah, terutama di ALoq Setaq...Ya Allah panas sngt....cuaca sangat kering...xtau la nk habaq cam na...betapa panasnya...(tp panas dunia kan...

Kemarin aku hampir pitam dah..dek kerna cuaca terlalu panas..dh la pukul 1 ..tengah matahari terpacak atas kepala aku kena pi amik sufiya kt sekolah..ngan keta2 yg byk di jalan, cuaca yg sngt terik..adey leh bagi gelombang tsunami kt kepala otak aku..akibatnya kemarin aku sakit kepala..dh la silap makan...apa lagi 'hangin' satu badan la...

mujur la si kecik nih menceriakan mama...pi main2 ngan dia kt taska hilang tensionku..:)


aku sebenarnya ada sumthing nk war2kan..tp nnti2 la..ok la nk smbung wat keja..ingt nak sambung study law skit...la nih aku asik usung buku ke hulu ke hilir tp bacanya ciput ja...kalau balik umah..jgn harap sangt la...dok ngan anak2 paham2 ja la..depa nak manja ngan mama..jadinya buku letak ke tepi..

Ok ya..moga ceria2...kalau panas pi mandi..aisey ke situ lak...hehe..

6 comments:

@lfidah @dim said...

wah...apa tue yg ndak diwar2kan tue??cepatlah share...

.:fyzz:. said...

@Ifidah@dim: hmm nnti lah..tak dak feel lagi..hehe

~aSHa~ said...

kat sini pun panas terik dan hujan silih berganti...mula2 pagi tu hujan...lepas tu thari panas yakmat....cuaca mmg tak menentu...
ramai sakit tekak jadinye....

kalo tension...mmg si kecil leh hilangkan tension..jgn time tension tu la plak dia berak2...ehehehe spoil jugak mood nak hilangkan tension...

.:fyzz:. said...

ASHA: ok gak zidah ada hjan..kt kedah nih..kering ja..hujan tak turun2..huhu..

hehehehe...nak tergelak la hang nih tau..tuh la..spoiled mood la kalau si kecil memberakkan diri kan..:P

MaryaYusof said...

Take care Fyzz... Jgn stress sgt, buat yg termampu k... cuaca panas kena minum air byk supaya tak demam... Kesian kat anak2 nnt klau u tak sihat :)

.:fyzz:. said...

MaryaYusof: tq marya..
betul tuh..fyzz akan buat yg termampu..buat keja slow2 jgn paksa diri kan..
tui2...mmg tersangt kesian kt ank2 bila tgk depa tak sihat..:(