Wednesday, March 07, 2012

JANTINA BABY BARU SAYA ADALAH....

My baby Girl Sufiya Adriyana ..hari pertama kelahiran 14 Oktober 2005
Weight: 3.51kg


My baby boy Safiiy Ammar ..born: 9 Nov 2010
Weight: 3.34kg

Salam penuh keceriaan..

Dah lewat dh hari nih aku mencoretkan sumthing through my blog...mmg sedikit bz ngan keja2 hakiki yg perlu di settlekan...takpa..take a break..take time to relax...hari nih nk talk about jantina baby baru aku..ritu aku kata biarlah rahsiakan..kali nih aku nk habaq mai..:P

Sebelum nk habaq tuh..saja nak cita la noh..masa aku mengandung kt kak pia dulu...7 tahun yg lampau la..aku follow up kt Klinik Kesihatan Penang dan jugak Klinik Bersatu (panel klinik aku la)..then..masa tuh ramai la kata..yg aku mengandungkan baby boy..smpai aku pun percaya..malah kebanyakan brng2 baby BLUE color. gi pun doktor yg panel tu ala2 alim dn taknak gitau kt aku jantina baby..(katanya..biar Allah taala menentukan..) aku pun dok heran time tuh..awat la doktor tuh kata gitu..ok fine la..tup2..kuaq2 baby girl..yakni Sufiya Adriyana...syukur pada Allah swt dengan kurniaanmu..

Next baby..setelah 5 tahun tak mengandung...akhirnya Allah memberikan rezeki padaku semula..setelah lama giler la org kata aku tak mengandung..hinggakan ramai gosip2 liar mengatakan aku dh tak mau anak dh..(eeii mana ada..of keros la aku nk anak ramai kan..anak kan pemberi rejeki)..yg bestnya kan..aku pi scan kt Klinik Pakar Doktor Adnan..time tuh mrs dia Dr Mafizah yg scan..dia gitau kt aku..kemungkinan aku dpt baby girl for my second baby nih..aku nih jenis tk kisah girl or boy sama saja..asal ada ank tui tak...maklumlah aku tak wat pun scan2 3d 4d nih..scan ala2 biasa ja...bila doktor suh tgk aku tah cam nmpak tak nmpk ja..kadng2 aku iyakan ja bila doktor dok citer bab2 scan nih..huhuhu...

Alkisahnya dh doktor kata dh posibility girl..so dengan hati gumbira aku beli la bykkkk barang2 yg berwarna PINK color okey...dari set tilam, baju2 dn lain2 lagi brng2 baby yg kaler pink gitew...tup2 kuar2 mai..ada 'anak burung' baby aku tuh..heheh..rupanya..disangkakan girl..akhirnya SAFIIY AMMAR yang keluar..my handsome boy yg tersayang..

Hari ini..di waktu ini...usia kandungan aku dh mencecah 7 bulan...sekali lagi aku nk maklumkan ..insyallah, aku bakal melahirkan baby GIRL...:)..kira karang bunga la...emm so doa2 la moga semuanya dipermudahkan yer kengkawan..

As usual..any suggestion for my new baby...jangan segan silu tinggalkan komen anda dan nama2 yg penuh makna dn penuh keunikan pada aku...jgn lupa ...permulaan S and second name A...S A

tq so much..daaaa

9 comments:

♥cikmOt♥ said...

makna diberikan kemudian...

1. SAFA ADELIA..

2. SALSABILA AYRA

neks kendian ye...hehehe

♥cikmOt♥ said...

3. SAFIRA ADELIA

♥cikmOt♥ said...

4. SHAHEEN AMANDA

5. SONIA ARISSA

izan mama mia said...

...mg kelahiran kali ini lebih mudah..boy or girl,...janji sihat walafiat...nak bg nama gak tapi tak cr lagi..hihihihi..:)

umilia said...

seronoknye nak dpt baby girl..aku bile la nak dpt..hehehehe..jg kandungan baik2 k..smoga ko n baby selamat sumenye..

ibu MZW @ farah idayu said...

ee...bestnya nak dapay baby baru...hehehe..tahniah fyzz n family...moga dipermudahkan segalanya...

~aSHa~ said...

ehehe patut la baju tuk kakak biru, tuk adik safiiy ammar pink....

yg ketiga ni gegirl ker? apa2 pun...itu semua dtg dari Nya...kita terima la seadanye..aku doakan yg baik2 jerk tuk ko sefamily...xmo aku doa tak baik2..sbb nanti org lain lak doakan tak baik tuk aku..jadi kita doakan terbaik tuk semua org kan..

dan tak sangka hang simpan rahsia begitu la...tup tup dah 7 bulan...

nama....ermmm nanti la aku pk kan...ikutkan aku aku suh isi nama hashajibah jerk..ehehehehheehhehhee

fiza said...

Beza sebulan jer kita yer fyzz, saya dah masuk 8 bulan, insya'allah baby boy ☺☺. Tgh survey nama gak nih.

MaryaYusof said...

As salam Fyzz,

Alhamdullillah & insya'Allah segalanya akan dipermudahkan olehNya....

Share experience Marya yg baru anak sorang ni... Rasanye Fyzz beli baju2 color kuning, putih to play safe... Sb kite tak tahukan jantina sbnr anak kite tu... Scan pun xleh nak caya sgt... hikhikhik... Tak reti nak suggest nama tp nama yg Cik Mot bg tu, looks nice :)