Sunday, April 29, 2012

32 MINGGU berlalu...

Salam Ceria semua..

Hari nih Ahad..as usual di negeri Jelapang Padi msti la keja kan..hari nih aku masuk ofis lewat skit..sbb aku pegi check up kt klinik dulu tadi...emm jap ja kan..tup2 dh 32 minggu bersamaan 8 bulan kandungan ku ini...hari nih cam biasalah sebelum pegi klinik aku msti amik bfast dulu and spt biasa aku akan pi kt Kopitiam.. kt Aloq setaq ..kopitiam nih mmg top..sbb makanan dan menu2 mmg byk variety..dari makanan pantai timur, mamak, indon (cam soto, bakso), hinggalah ke western food...harga pun berpatutan...tp dek kerna nak cepatan aku pun amik nasi lemak dn minum Ho Ho lick ja..

Makan pun secara solo @ sorang2 ..huhuhu sob2 sedey ja kan..nak wat camna..suami dia tak leh kuar awal sngt..so takpa apa aku mmg tak kisah ..lagipun nak rushing pi klinik kan..pergi klinik mujur la tak lama sngt..smpai kui 8.20 pagi gitu..then timbang berat, check tekanana darah..so far semuanya ok..tp kata misi@nurse yg check aku..berat aku naik 500 gm..lor ritu katanya kurang 500 gram..apa2 ja la kan..the rest ok..tadi just check jantung baby....next appointment 15 Mei nih lak...tadi tak jumpa doktor pun...so smpai pejabt tadi lebih kurang pukul 10.25 pagi

Tengahari nih sejuk ja..maklumlah hujan membasahi bumi Jelapang padi...tp aku ttp makan aiskrim..boleh gitu..hehe..tadi lunch mr hubby call ajak makan sekali...so kami makan dekat2 ofis aku aja..makan nasi campur..pastu mr hubby nak pi amik kak pia kat sekul lak..(harap2 kak pia dh ok..cian gak kalau tak sihat lagi..)

ok la nnti esok kita smbung citer lagi. yer..daaa..

11 comments:

mummY daniSha said...

eee..rinduny nak preggy hehee!

~aSHa~ said...

amboi pagi2 dah kopitiam..mahai dak kopitiam sane?

.:fyzz:. said...

mummydanisha: apa lagi mummydanisha.moh preggy lagi..hehe..:P

.:fyzz:. said...

asha: dak la..harga pun berpatutan aja...boleh la kalau kita2 nih nk mkan..hehe

Lady Rina said...

time preggy memang sangat best...:)

umialya/k.tini said...

rasa2nya tutup buku daa, tp tak tau le kot2 ter..

LYAfrina said...

selamat bekerja fyzz..samalah kt yer... keje dah start hari ahad..

alhamdulillah..naik 500gram..normalla tu kan...??

.:fyzz:. said...

Ladyrina: emm tui2..murah rezeki..kalau makan ada2 ja orng nk bagi..hehe

.:fyzz:. said...

umialya/tini: mana tau rezeki kan..

.:fyzz:. said...

Lyafrina: ha ah..sama la..timur n utara keja ahad kan..
tuh la normal la kan..sibuk ja misi tuh..nek 500 gram pun kalut..

Puan Kutu said...

best gitu lunch bersama en suami.sy jarang lunch klu kt tmpt keje,makan je apa ada sbb malas keluar carik makan.hiks..