Monday, April 30, 2012

ALMARI BUKU...

image dari gugel:-

Salam ceria di hari Isnin..

Olla kawan2 semua..mcm mana hari anda hari nih? harp2 semuanya dalam mood yg baekkkk..eh esok 1
Mei kan...bersamaan LABOUR DAY..serius aku kelupaan..tadi bca blog kawan2 baru terperasan..So ...apa plan..smbung kuar shopping ke..atau balik kg...emm cam aku nih..tah la tak plan apa2 lagi pun...maybe dok umah atau kuar jenjalan..nnti nk lik bincang ngan somi..

Eh back to topik...bulan nih dpt 'extra' skit gaji kan..so aku reward kan diri aku beli RAK BUKU...emm cam korang tau..aku kan smbung belajar..so mmg agak byk gak la buku2 yg ada lam simpanan skang nih...kebnykkan aku letak lam temporary rak lam bilik anak dara aku tuh...kebetulan lak mr hubby pun smbung belajar so bertambah la lagi buku2...so as conclusion ..aku pun beli la rak buku...(ala2 foto kt atas la..tp besar lagi...kaler hitam gitew..aku suka furniture kaler hitam sbb nmpak elegent skit kan...

 petang kemarin, orang kedai perabot hantar rak buku nih....malam tuh gak aku susun buku2 dn majalah2..dn buku2 ilmiah yg aku ada..di smping tuh...susun gak frame2 gambar ..teddy2 bear sbgai hiasan..tp tak penuh lagi pun..sbb letih la balik keja kemarin..(sejak dua menjak nih..tak larat tui..dh 8 bulan lebih kan..mmg extra muatan ..)

Petang nih nk lik umah mak...nk hantar kain utk dibuat sarung tilam baby..mak kata dia nk buat kt aku...actually aku dh ada yg ready made set tilam..tp tak nak menghampakan mak..takpa la kan...pepun tq mak..lebiu..




14 comments:

♥cikmOt♥ said...

aku nak nengok gambar terbaru hang...plisssssssssssss

.:fyzz:. said...

cikmot: adaaaa..nnti aku upload lam pc naaa..tak sempat la..hehe..
gemoks la izan..segan ai..:P

umilia said...

takpe..gemok2 hang pun ttp maintain cun kan..hehehehe..bagus tul la hang laki bini smbg blaja..

wahida said...

salute lah kat ko sbb kuat semangat sambung belajar...caiyok!!

Marya Yusof said...

As salam Fyzz,

Hola!


Dah 8 bulan, kejap je masa berlalu kan...

Buku2 teks study biasanya mahal, mmg elok Fyzz simpan dlm almari mcm tu, nnt boleh buat rujukan balik jika perlu, betul tak? Take care Fyzz :))

.:fyzz:. said...

umilia: ala hg nih..jgn puji2 lebey2..lagi extra kembang aku nnti hahaha..
emm laki aku tuh semangat ikut aku kot..hehe

.:fyzz:. said...

wahida: tq nok...hg doakan aku grad on time ok..

.:fyzz:. said...

MaryaYusof: wsalam marya...
8 bulan dh marya..jap ja kan..sya pun tak sangka..tak sbar nk deliver baby...
tuh la elok letak2 buku2 tuh di tempat yg proper kan..so bila beli rak nih nmpk kemas skit buku2...yg masa study kt uitm dulu..kebykan dok umah mak..:)

iduraz said...

bestnyer sambung blaja..kita nih duk la teringin, tak buat2 gak...cantik almari buku tu..mesti mahai kan

.:fyzz:. said...

iduraz: emm fyzz dh masuk sem 7..insyallah ada 3 sem lagi..moh la smbung..
hehe tuh image from google ja..yg real sya tak sempat amik gambaq pun..tak la mahal sngt..

IntaNBerliaN said...

a'aa kalu belajor.. mmg perlu almari buku kan.. byk buku nk kne simpan..

.:fyzz:. said...

intanberlian: tui2..kalau tak dak rak buku..mmg payah la berterabur merata buku2 itew..

Puan Kutu said...

baguslah suami isteri sama2 smbg belajaq.sy nie otak agak berjarat juga,entah bila nak smbg studi.hehe..

tak lama lg nak deliver dh ye.bestnya!tak sabaq plak..:)

.:fyzz:. said...

Puan Kutu: hmm alang2 ada semangat nk belajaq...sambung la..takat mana boleh..:)
hmm tuh la bulan dpn dh dpt baby baru..mai jalan aloq setq mai la tgk baby...:)