Monday, April 30, 2012

SANA SINI POLKA DOT

lately, trend baju polkadot kembali bertakhta di hati para peminat fesyen..terutama sekali kaum wanita.  Baik di ofis ataupun kt luar sana..ramai yg memilih polka dot dlm gaya harian ke pejabat terutamanya..dari baju kurung hinggalah kurung moden...
tadi tgk blog IZAN@CIKMOT dia pun memilih salah satu baju raya dia nnti corak polka dot...nice i like it..

actually, baju polka dot nih ala2 retro skit kan..maklumlah skang nih fesyen2 dulu dh diminati balik ..tui tak? seingt aku ..masa aku kecik2 dulu la..mak aku mmg suka sgt beli baju polka dot kt aku..so sweet..tak kira la gaun atau baju kurung...

So kowang minat tak corak polka dot nih..kalau tanya aku..aku mmg minat..tapi la nih dek kerna preggy kan..so tak plan lagi nk beli baju polka dot nih...pas2 nih la kot...aku rasa kalau budak2 terutama budak2 kecik cam anak aku kak pia..msti sngt comel lote kan...emm ingt nak beli la nnti utk kak pia la nnti...:) musti dia suka

so sweet corak2 polka dot di atas
(image from google)

image from google:
sejibik cam baju aku masa dajah 6 dolu2..

p/s:Sana sini orang sibuk nak beli baju raya.aku nih....tah la..tak terbeli lagi pun..ingt nak beli yg ready made ja..maklumlah aku sibuk ngan persiapan nk bersalin nnti..hingga lupa raya yg bakal menjelang..

12 comments:

♥cikmOt♥ said...

dah jadi trend balik dah...hehehe

.:fyzz:. said...

cikmot: tuh la..mai balik trend polka dot nih..cantik aku suka:)

~aSHa~ said...

aku dah ada tiga...2 dah siap..esok aku pakai aku tayang yer...(rabu)

.:fyzz:. said...

asha: heheh ok hang tayang jangan tak tayang..msti cung...

mummY daniSha said...

wahhhh dah beli ke?sy baru order x dpt lg heeee...baju anak2 beli siap je...tgh tgu j card nak shppg raye heeehe

.:fyzz:. said...

mummydanisha: eh mana beli lagi..baru odw nk beli..:)
orait selamt bersuping yer..

LYAfrina said...

hehe.. lya ada 3 psg bju kurung polkadot.. dan asya lak ada dlm 5 lai kot dress polkadot.. bg lya polkadot ni corak dia cun n simple

Marya Yusof said...

As salam Fyzz,

Sebut psal raya terus rs syahdu... T____T

Baju polka dot mmg sweet... Marya pun suka... Tp pernah ade org ckp corak polka dot mcm kain langsir atau alas meja..hikhik... sabar je ler... Kita mcm dah kembali ke fesyen dulu2 yg still evergreen kan... Ceria je!:)))

.:fyzz:. said...

lyafrina: ha ah.pasan yg kaler oren tuh kan tuh la sweet je tgk..:)

.:fyzz:. said...

MaryaYusof:wsalam marya..ha ah la kan..nmpak evergreen baju polka dot nih..hehehhe lawak la marya..tui2 baru pasan..dua kali tgk cam kain langsir pun ada..tp wat baju pun cun kan..:)
marya raya kt Peru la yer this year?

Puan Kutu said...

sy pun suka baju poladot n semua yg berkaitan dengan polkadot.hihi..

baju raya entah tak beli kot.tp baru nie ada beli sepasang jubah n baru antar 3pasang kurung pahang utk jait.yg tu jer la kot baju raya.haha..

.:fyzz:. said...

Puan kutu: tuh dia..sakan dh tuh..saya takat nih baru 2 pasang hantar tailor..lagi sepsang dua..maybe beli kt butik ja...