Wednesday, April 04, 2012

MAMA NK SEKOLAH @ KAK PIA????

Kemarin balik pada keja..aku terus masuk ke dapur,
saja terus ke dapur..malas nak melabuhkan diri dulu..takut2 terover rehat lak..gi pun nak masak nasi dan bsuh cawan2 yg tertinggal kt sinki pagi tadi..

pahtu anak dara aku sufiya terkedek2 dtg mintak tlg aku
"mama tlg watkan GAUN PRINCESS" ...
aku kata " la awat pia tak wat sendiri...mama kan sibuk nih...
dia cam marah2 kt aku..
pastu tak semena2 aku terkeluar gak la sora raksasa jadian aku..

merajuk la dia..pastu terus ke billik dan dok kt meja study dia tuh la...pastu aku pun..rasa bersalah n pi tgk dia gak..emm cian gak kena marah..ya la dh aku nih penat2 balik keja..dok suh aku lukis lak...mana tak hangin satu badan kan..so aku pun bagi la guideline kt pia camna nk lukis..so dia pun dpt la idea.....

aku pun tutup pintu bilik bagi dia teruskan aktiviti melukis dia tuh...lam 10 minit kemdian....
aku masuk lam bilik..tgk2 dia dh tido kt lantai dh.................pia ...pia..nih msti kes tak pandai lukis gaun princess ni..tp sempat gak dia lukis bahagian yg atas..cantik gak...(mungkin dia dh penat kot..dh la balik sekolah,terus ke kelas Iqra semua kan)

akhirnya..mama yg kena ke sekolah kot...sebb aku yg tlg perabihkan lukisan gaun princess dia tuh...ish ish..tak patut...(tp dek kesiankan anak)...

Fakta: 1 Kak pia nih aku tgk talent dia lam bidang lukisan kurang menyerlah skit....dia lebih pada aktiviti seni cam tarian, nyanyian, sukan...(hok tuh yg aku pasan)

Fakta 2: mama lak mmg talent melukis sejak dari kecik lagi..dn sngt minat melukis dan mewarna...:P

12 comments:

♥cikmOt♥ said...

aler, kalu aku masa penat anak minta itu ini, bukan takat sora jadian keluar...kaki tangan pun naik...hahaha...

eh mana gambar hasil lukisan hang tu...ihiks

Anonymous said...

sian kak pia... tulah kesian kat anak2 ni.. anak aku dah darjah dua dah...pagi sekolah biasa, petang sekolah agama lak.. kadang2 otw balik umah dari sekolah agama tue.. boleh tetido dalam kete bawa sampai ke pagi tidonyer .. tak bangun letih..
(Wawa, DSS10)

.:fyzz:. said...

cikmot: kaki tangan tuh pun kdng2 ternaik gak...huhuhu besalah kan..
hahahah..aku tak snap pun..ala hg nih..tak la cantik bangat..kang aku lukis lawa2 tak mcm budak dajah 1 plak lukih..hehe

.:fyzz:. said...

Wawa: mmg sama la wawa..(lama tak dengaq kabaq hg)

kak pia pun kdng2 cam tuh gak..lena kdng tuh dari petang smpai esok pagi..dek terlalu letih..cian depa kan...nak buat cam na ..kita nih ibu yg bekerjaya..

mummY daniSha said...

danisha suka kaler..tp ikut mud dia...tp tula kdg2 time kite bz tu yg die sibuk suruh kaler..suruh lukis...kalau time kite free x nak pulak..saje la tu tarik perhatian kot hehehee

LYAfrina said...

lya x nmpk lg asya ke arah mana.. tp nmpk dia mcm sukakan seni mcm lya gak..suka melukis n mewarna... hehe..klo asya tgk kartun princes ni msti jerit..sbb dia mmg suka krtun princess ni...slalu kata nk pkai bju mcm princess..nk katil princess..aduyaiii

itulah..kdg2 kita letih sgt blik dr kerja..lps tu bila anak2 ada myuruh sesuatu..kt naik angin..bla dh berlaku bru myesalkan...

wahida said...

anak aku pun nampak gayanya mcm tak minat melukis...

tapi dia minat sgt menulis....tulis lah apa yg terlintas dlm kepala dia, semua dia catit...hehe...

.:fyzz:. said...

mummydanisha: fyzz pun rasa gitu..bila kta ada masa tak lak suh kita kan..emm anak2 nk kn attention kita kan..

.:fyzz:. said...

Lyafrina: iya ka...mmg..sufiya pun suka sngt ngan kartun princess nih..pencil case, baju, kasut la nk princess2...eheheh
mmg la..kdng2 kita dh marah...baru kita tersedar..diorang masih kecik...kan..cian diorang..:(

.:fyzz:. said...

wahida: aku rasa anak ko ikut jejak ko la nok..heheh..

MaryaYusof said...

Ala, Marya nak tgk hasil tgn Fyzz... Tertunggu2 ingat ade gambarnye... Bagusnye pandai melukis :)

.:fyzz:. said...

MaryaYusof: ala..mana ada marya..lukis pun tak tera mana..mcm lukisan budak2 ja..:)