Sunday, April 08, 2012

TIADA ISTILAH WEEKEND BAGI AKU...

Salam Ceria di Pagi Ahad

Adooi la..penat seh...minggu nih mmg tak dak istilah rehat lam kamus hidupku...(minggu nih ja la)...mana taknya..hari Jumaat dan Sabtu aku dh mula kelas di UUM (Semester 7)...kiranya hari Jumaat aku dh mula kelas ..seawal 7 pagi aku dh kuar umah..drive ke UUM..then kelas malam utk first meeting nih aku skip sbb aku rasa kurang sihat....
Then petang Jumaat tuh..aku ngan hubby bawak semua anak2 ke umah mak kt kampung..sbbnya hari jumaat leh la hubby jaga anak2 kan..aku kelas..tp memandangkan hari Sabtu mr hubby pun ada kelas so..kami terpaksalah hantar kat umah mak..mujuq la umah mak tak jauh..dh mak la segala2nya bagi aku..yg sntiasa berada di sisi aku susah dan senang..lebiu mak..

Kiranya aku hubby n anak2 tidoq la umah mak kan..esok harinya aku pun ke kelas..dari kelas pagi hinggalah petang....letih nya Allah swt saja yg tau...hampa cee bayangkan aku drive sensorang dari UUM ke umah aku..jarak bukan dekat lebih kurang 100km pergi balik..masa lebih kurang 45 minit ke sejam gitu la...

Emm aku dh biasa dh..masa Safiiy ammar dlu pun aku pernah melalui fasa sedemikian..bagi aku..walaupun nampak payah..tapi aku tetap gagahi dan teruskan...PERJUANGAN HARUS DITERUSKAN HINGGA KE NOKHTAH TERAKHIR..

Hari ni kt ofis ..seriusly rasa lemau dan mandom ja...
Fyzz ngan kengkawan..(ala foto ulangan:masa semester lepas)

Suasana lam kelas..takdak pun gmbar aku..nih kt dewan kuliah..kelihatan beberapa student tengah bertanya sesuatu pd puan lecturer..

K la...have a nice day semua...teruskan keceriaan dalam warna warni kehidupan ini...:)

10 comments:

Mizz ErMa said...

wah, bagusnya..sy pon tingin jgk nk ambk pjj bila da kawen nnt..hehe

.:fyzz:. said...

Mizz Erma: makasih..tak kawin lagi bagus amik PJJ..takyah pikir hal family..fokus study ja..:)

mummY daniSha said...

samela kite..weken x weken sgt pun heeee..caiyyyokkk fyzz & mas heee

LYAfrina said...

alahamdulillah..smmuanya dipermudahkan kalo ikhlas kan.. lya doakan agar semuanya sukses dlm pelajaran..sem 7..dah x lama kan... tba2..terimbau zaman study..tringin nk samb..tp...ntah la..mkin blum ada rzeki lagi...

xpelah..susah2 dulukan..bsenang kemudian..insyallah..

.:fyzz:. said...

mummydanisha:chaiyoik buat kita berdua kan..semoga tamat pengajian ngan cmrlang..amin

.:fyzz:. said...

Lyfrina: tq lya..insyallah..hrp2 semua berjalan lancar...

anisalya said...

takpe. bila dah habis study nnt mesti rindu dgn saat time belajar. br la kita rasa alahai... rindunya!!! saya la tu. hehehe...

salam kenal ye.

.:fyzz:. said...

anisalya: msti rindu terutama pada rakan2 sekelas dan buku2...:)
salam kenal dari fyzz jua

MaryaYusof said...

Semoga Fyzz tabah, grad on time & Semester ni DL.. Insya'Allah... Amin :)

.:fyzz:. said...

MaryaYusof: amin..insyallah doakan yg terbaik buat saya..hrp2 grad on time..& sngt2 nk rasa DL sem nih..insyallah