Tuesday, May 15, 2012

'MAMA, selamat Hari Mama"

Salam ceria di Hari Selasa

APa habaq semua..aku ok ja...letih2 ibu mengandung tuh besalah kan..kata wak 'muatan' lebih ...owh ya just nak share pasal anak dara aku nih..kemarin as usual hbis ja keja..lam kui 5 suku.terus memacu kenderaan 4 roda ku ke nursery..amik anak2 tersayang la...

Ok lam perjalanan nk balik umah..masa lam keta..pia menghulurkan bungkusan pada aku..sambil katakan "Selamat hari mama" ....so touching..sbb a day before tuh dia bagi aku a piece of paper dn tulis "selamat hari mama' tp dia kata takdak hadiah....then, kemarin tiba2 dia hulurkan hadiah kt aku...

actually aku as mama rasa sngt terharu bila anak dara aku yg masih kecil ala baru dajah satu kan....dia kata...;mama, cik beli kt kedai buku....mama buka la...' bila aku buka ada jam pasir (ala yg leh tunggang tuh kan..)..yg turun pasir....bekas kaler kuning..sweet ja........pastu sufiya kata lagi kt aku 'mama ...hadiah nih cik beli harga RM1.50...sekali lagi rasa nk menitiskan air mata tau..sbb kak pia pi sekul aku bagi RM2.00 ja...ngan bekal air masak..kadng2 aku wat bfast kt dia kan...tah munkin kemarin dia makan skit ja kt kantin sbb nk beli hadiah kt aku kan...entah la..yg pasti she's make me proud sbb ingt kt mama dia sempena Hari Ibu...

Bagi aku tak kisah la anak2 kita nak bagi atau tak hadiah buat kita kan..yg pasti ingatan pada kita...thanks pia..mama sayang kan kakak...

wajah mulus sufiya...

P/S: aku suka bulan Mei..sbb

1st: Bulan Kelahiran ku (6 May)
2nd Cuti Labour Day
3rd Hari Ibu
4rd Hari Guru (tengahari satgi nk pi cari hadiah kt cikgu2 anak-anakku..

22 comments:

♥cikmOt♥ said...

so touching...anak aku tak ucap apa pun...sob...hehehe

.:fyzz:. said...

cikmot: hehehe ..depa masih tecik lagi...kak pia kan dh rimaja...hehehe

Marya Yusof said...

As salam hot mama,

So sweet! Kak pia dah pandai berfikir... :))

Fyzz,

Kalau anak2 kite bg hadiah & wish pun kita dah terharu sgt2 samp nak menitis air mata, apatah lg ibu kite kan... Moga2 ada pahala di situ :)))

Best of May! :)

.:fyzz:. said...

MaryaYusof: wsalam my dear amigo..

betul tuh...sya sngt touching ats apa yg sufiya did to me...

yap ..best of May..:P

IntaNBerliaN said...

so sweet......!!

kalu sy pun sy terharu jugak..

.:fyzz:. said...

intanberlian: mmg..nnti alisha dh besar ..msti akan tau gak meaning of Mother's day kan..:)

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

alahai.. terharunya... cumil si sufiya pakai tudung (^___^)

is folo sini ye (^___^) salam ukhwah

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

alahai.. terharunya... cumil si sufiya pakai tudung (^___^)

is folo sini ye (^___^) salam ukhwah

Zefa NorAsmara said...

Alahai.. cumel je dialog tu.. :D

ps: ibu Yusuf pun tak beli lagi hadiah hari guru..

LYAfrina said...

wah..so sweet.. kalo lya..mau menitis air mata.. terharu sgt2.. bgusnya..kecik2 dah pandai...

mummY daniSha said...

alaaahaaiii sweetnye..kalau sy jadik fyzz memang sgt terharu huhu...dpt kad dr cha cha pun berbunga2 hati sampai 2,3 hari heeee

.:fyzz:. said...

iS: TQ ...

.:fyzz:. said...

ZefaNorasmara: fyzz beli semalam...frame utk cikgu cikgi sufiya..:)

.:fyzz:. said...

Lyafrina: emm fyzz pun mmg menitiskan air mata sbb terharu tau..

.:fyzz:. said...

MUMMYdanisha: eh iya ka..cha cha dh pandai wat kad kt mummy nya..waaa sgt cumel..:)

anisalya said...

betul tu. a simple wish with a kiss pun dah cukup kan?

wahida said...

anak aku si abang tu pulak dia bagi aku tupperware yg dlm dia ada isi sweets..dia mintak kat aku duit nak beli hadiah hari ibu katanya, aku suh dia mintak kat daddy dia..haha...

Puan Kutu said...

sgt sweet kak pia nie..aiman pun balik sekolah hari tu ucap selamat hari ibu jugak.agaknya cikgu bgtau hari ni hari ibu..nti aiman bg hadiah..hadiahnya rahsia..

pastu bila tanya2 aiman nak bagi hadiah apa dia siap kata nanti besar,aiman belikan ibu hadiah cincin.haha tak menahan nak belikan cincin emas dekat ibu..:)

.:fyzz:. said...

anisalya: ya itu pun dh memadai..tnjukkan kasih sayang..:)

.:fyzz:. said...

wahida: hehe lawk kan anak2 kita...siap mintak duit lagi tuh...
tp yg pasti anak2 ingt kat kita kan sempena hari Ibu..:)

.:fyzz:. said...

Puan Kutu: lagi la ...mmg bercita2 tinggi si aiman nk beli kan barang kemas kat ibu dia..bagus2...takpa..nnti dh besar tuntut hadiah tuh kat dier..:)

SYAFIQAH WORLD...JUST HAPPY HERE said...

haiii ngah..hihi ^_^