Thursday, May 03, 2012

PAKAT2 NAK JADI HANA TAJIMA...

Salam Ceria di Hari Khamis


Lately kowang pasan tak..ala msti pasan punya la kan...fesyen tudung ala2 Hana Tajima nih berleluasa dan ngetop gitew kan....okey ..seriously bila tgk hana tajima pakai tudung cenggini mmg la lawo..sbb dia pun lawo and menjadik ja cara dia pakai tudung gini kan...ala2 selak2 kt telinga cam na tah...tp dua kali tgk cam orang nak pi bendang pun ada heheheheh..leh gitu

Tp my personal opinion la kan...kalau orang2 besa yg dok pakai la nih..yg kebanyakan aku nmpak...mmg non ada yg lawo@ tak menjadik..sedih aku tengok hampa tau dak..contoh last week aku pi withdraw duit kt cimb..then nampak la sowang awek nih..alahai cengkonon nk jadi hana tajima la pesyen tudung nya..tp cam nk londeh ja tuduung..dn tak matching lansung ngan baju yg dia pakai..

Kedua..kemarin masa nk pi makan..kt ofis aku ja...lalu sorang budak nih..aku rasa student kolej swasta depan ofis aku gamaknya..dia kai kurung moden...then tetiba pakai tudung bawal kan..fine la..yg tak bestnya..bajet menjadik la kot..dia wat tudung bawal dia tuh terselak kt telinga..ala2 hana tajima lagi..adey..sakit mata aku tgk ok (dh la control cun..heheh)

kesimpulannya..aku rasa kalau artis cam Yuna, Diana Amir..pakai ok la..depa ada stylist dan make up artis yg menata rias depa...cam aku yg bekerja kt pejabat dari jam 8 hingga 5 nih kalau pakai tudung cenggini ..mau hilang fokus aku nk wat keja, mana taknya asik2 nk perbetui tudung hanah tajimah nih ja kan......heheheheh

i prefer pakai tudung bawal biasa..atau tudung2 simple aja........selendang pun tgk hari gak..tmbah2 la nih tgh mengandung..so at this moment..just pakai menda2 yg simple ja...make up pun lite2 ja...maklumlah ngan keadaan skang kan..

So enjoy da photos...from google image..:)

 hana Tajima ...
Yuna & hana tajima..

26 comments:

mummY daniSha said...

huhu..muke sy x sesuaila pakai tudung lain..bawal je rasa ok..kalau pakai yg lain nampk mcm lg gemokkkk!

izan mama mia said...

mmg laa..lain muka..lain fesyennyer..cam saya, suami xbagi pakai tudung segera yang ada owning tu....tak lawa katanyeer..dia suka wife dier pakai shawl..tapi bkn ala hana tajima tu...

LYAfrina said...

comel tu comel..tp lya x pndai pkai gini..pajkai shawl cra biasa2 j.. hehehe... nk gak try..tp rsa mcm kelakor plok.

♥cikmOt♥ said...

aku suka diana amir...stylo la weii cara dia bertudung...jeles mak ...sobs...

~aSHa~ said...

aku suka mcm ni..tapi segan mcm dah tua tuk begini..ahahaaa

.:fyzz:. said...

mummydanisha: takpa..bawal pun tak lapuk dek hujan tak lekang dek panas gtew..sya suka..

.:fyzz:. said...

izan mama mia: oo ya ka..takpa la..kita kena la ikut kata somi kan...bukan apa..sedap mata mereka memandang..:P

.:fyzz:. said...

Lyafrina: emm tuh la lawo tuh lawa kan.kalau kena gayanya..ala pakai shawl besa pun cun aih..:)

.:fyzz:. said...

cikmot: tuh la sejak diana nih bertudung semakin jelita gitu..ngan style dia kan..

.:fyzz:. said...

asha: hehehe ok la hg kai masa dinner ritu..cun tp kalau pi keja hari2 cam tak sesuwei la ..

adianiez AIDA said...

cantik gaya tudung gitu kalau betul pemakaiannya. and aida pun setuju, kalau artis, sesuai la. tapi, ntah la. aida memang tak gemar. tudung biasa je. dgn anak-anak dara yg aktif. dgn baby yg bakal lahir 3 bulan lagi, tak sempat kot nak berhanatajima tu hi hi hi...

rose77 said...

selesa bertudung bawal....npk cam tak up date lah kan..sbb org lain dah berawning bagai..tp kita tetap berbawal...nasib baik tudung bawal dah kembali...bertone2 lg...

Cik Kiah said...

mas selit besa2 suda.. nak pakai gaya gitu asek nak tecabot je...hahahah

Marya Yusof said...

As salam Fyzz,

Marya kan mmg admire Hanna Tajima ni, sb cantik sgt... Pernahlah jugak konon2 try tiru style die tu tp mcm hampeh jek...hehehe.... I think I comfort pakai tudung express je... Cepat pantas mudah & selesa! Iman pun xdelah nak tarik2 main ba ba cak! dgn umi die ni kan...hehehe... :))

Puan Kutu said...

haha suka statement pakai tudung macam nak p bendang tu.sy tak pernah lg cua style hana tijama.macam ssh n serabut je tak berapa sesuai dengan org yg bekerja macam kita2 nie...skang pun baru nak berjinak2 pakai shawl semula selepas lama ditinggalkan..:)

.:fyzz:. said...

adianiez Aida:heheh tui2 tak nyempat kan..kita ni ibu2 payah nk melaram cenggitu..kang anak2 yg super aktif nih yg berhanatajima kan..hahah

.:fyzz:. said...

rose77:fiza pun dh beli tudung bawal dua tiga tone tuh..simple ja kan..:)

.:fyzz:. said...

cik kiah: mas ok la masih muda rimaja sesuwei cam tuh..:) sweet ja...

.:fyzz:. said...

MaryaYusof: heheh ya la kan..kita nih ada ank kecik2..asik nk main tuk cak ja ngan kita ..kalau kita kai tudung ala2 hanna tajima tuh lagi la kan..hhe..mmg2 setuju bek pakai yg dh ready made ..saruk ja kan..

.:fyzz:. said...

Puan kutu: setuju..kita nih ngan keja lagi..kalau pakai tudung ala2 hanah tajimah tuh bila masa nk kuar pi keja...msti lambat nk selak situ nk selak sini kan..:P

Zefa NorAsmara said...

Ibu Yusuf cuma pakai tudung biasa2 aje, kalau tak bawal, tudung segera berawning.. sekali sekala aje melawa.. :D

.:fyzz:. said...

Zefa Norasmara: bagi fyzz cam tuh lagi anggun menawan dari yg serabut2..kan ...:)simple dan kemas

IntaNBerliaN said...

SY pun kdg2 sk jugak pakai selendang style loose ni.. tp style hana xpnh try.. emmm tp rasanya style camni xda plak rs nak tercabut sbb dorg pun dah pin kan..

.:fyzz:. said...

IntanBerlian: sya tgk intan pernah pakai..tp ok la..nmpak sweet n sesuwey ja..munkin awk bdn kurus ..jd nmpak cantik bila pakai..:)

IntaNBerliaN said...

oo yg sy pnh pkai tu dipnggil style hana ke.. maybe iras2 kot.. sbb setahu sy, style hana ni dia akn pin yg lbh2 dkt dpn tu n cantumkan kedua2 lebihan kanan n kiri tu ke bhgian blkg..hihii

xkishlah... mybe style yg loose2 ni, org pggil style hana kn..hihii

.:fyzz:. said...

intanberlian: tuh la..rasanya style loose2 nih ala2 si hanna tajima tuh kan..
janji kita menutup aurat kan..itew yg penting..:)