Wednesday, May 02, 2012

TERIMA KASIH MAK...


Foto hiasan: My sis Mila, My Mak and Me...

Terima kasih mak ...



Lama tak citer hal mak..walaupun leh katakan hari2 msti aku call atau mak call aku..itulah kasih sayang anak pada maknya...walaupun jarak rumah aku dari umah mak tak jauh (15 minit ) tp tetap kerinduan pada mak sentiasa di sanubari..cewah...tui nih bukan nak jekkk mak aku..tp hakikatnya, gitu la..aku syukur sbb dpt dekat sentiasa ngan mak...


Sebenarnya..main point aku say thanks to my mom sbb hari Jumaat nih mak akan wat Majlis bacaan Yasin dan Doa Selamat kt aku....(katanya mak nk masak bihun sup..eh ke makanan plak aku nih..hehe)...as usual..tiap2 anak2 mak yg akan bersalin mak akan wat majlis bacaan Yasin...aku nih pun dh nk masuk anak 3 mak akan wat jugak..bukan apa mak nk doa2 moga Allah lindungi aku dan baby..sihat sejahtera semuanya..dipermudahkan utk bersalin....

tima kasih mak..jasamu akan ku kenang dunia akhirat...

Pastu dua minggu lepas ..mak ada gitau..dia dh 'tanak@ masak' 5 biji nyioq utk wat air 'selusuh' kt aku masa bersalin nnti..mak...tin kiu sekali lagi...mak mmg superb mom...sayang mak...even aku nih dh besaq panjang...kata orang dh tua kan..tp mak ttp manjakan kami adik badik...makan buah masih berkupas...mak akan masak yg best2 utk kami adik badik..mjur la kami 4 adik badik (all SUPER GIRL) dok dekat ngan mak...my kakak sulung yg cikgu tuh...dok dekat ngan umah aku..adik aku mila..keja kt Aloq setaq aja..n adik bongsu still sekolah..so kami semua ada dkat ngan mak...


Apapun aku harapkan mak aku Zaiton bt Osman dipanjangkan umur dimurahkan rezeki ...lebiu mak...

18 comments:

izan mama mia said...

serta merta ingat kat mak gak..........mak.....al-fatihah pd mak..
fyzz..kasih mak pd anak sampai bl2 kan ...

♥cikmOt♥ said...

persal gambar jadi gitu weii...

kim salam kat mak ek...

umilia said...

sob..sob..teharunye..pengorbanan dan kasih syg mak kite ni melebihi sgala2 nye kan..tula org kate..seorg mak leh jg 10 org anak..10 org anak tak tentu leh jg seorg mak..hrp2 kite tak jd cmtu kan..

mummY daniSha said...

pengorbanan mak tidak ternilai kan?anyway,semoga selamat n dipermudahkan semuanye ye fyzz

.:fyzz:. said...

izan mama mia: Al Fatihah buat mak izan..moga rohnya dicucuri rahmat..amin..

.:fyzz:. said...

cikmot: huhuhu..silap adjust...ok dh adjust..
insyallah nnti ku gitau kt mak noh..

.:fyzz:. said...

umilia: emm mmg so touching lia..aku pun setuju..mak leh jaga smpai 10 anak..tp anak..wallahualam..moga kita tak tergolong dlm linkungan itu..hargailah mak kita...

.:fyzz:. said...

mummydanisha: thanks..
kasihnya ibu hingga ke syurga

~aSHa~ said...

best duk dekat dgn mak kan

kalo ada emergency mak ada
tak kira ar mak kita ke mak mentua ker..untung kalo siapa dekat

wahida said...

bagusnya mak ko...setiap kali anak nak dekat bersalin buat bacaan yassin...cayalah...

jelesnya ngan korang, sbb adik beradik duk dekat ngan mak, senang nak tgk mak kalau mak sakit pening kan..mcm kami dua beradik la, duk jauh...huhu...tapi koling2 tu tetap wajib lah...


harap mak kita sentiasa sihat hendaknya...amin...

.:fyzz:. said...

asha: tui kata hang jidah..aku mak mentua pun dekat gak..
aku mmg sonok dok dekt ngan mak haku..:)

.:fyzz:. said...

wahida: tak pa nok..asal hg ingt mak hg..pastu selalu call mak..and tak penah lupa akan mak..pasti mak kita selalu dekat di hati kita...kan kan..

LYAfrina said...

alhamdulillah..moga majlis diberkati n bjln lncar

.:fyzz:. said...

Lyafrina: insyallah..esok la kalau ikut majlis bacaan yasin tuh..

Puan Kutu said...

even sy dh takde mak,sy still ada MIL yg best macam mak awak.hehe..

Al-Fatihah utk aruah.

.:fyzz:. said...

Puan Kutu: iya ka Alfatihah buat arwah mak puan kutu ya..moga ditempatkan di kalangan org yg beriman..amin

IntaNBerliaN said...

mak mmg sentiasa lakukan yg terbaik utk ank2 nya..

.:fyzz:. said...

IntanBerlian: btul tuh..our mom is the BEST!